Langtidsstekte kyllinglår
Det er ikke bare svinekjøtt som kan langtisstekes. F.eks. ettpar kyllinglår kan også tilberedes på samme måte. Det går 1/3 av tiden og det passer også bedre for 1 til 2 personer til hverdags, så rent mengdemessig.
Gni inn lårene med krydder i god tid i forveien og la dem gjerne ligge natten over i kjøleskapet med krydderblandingen på. Stek dem i en ovnsform med aluminiumsfolie over på 110 grader i ca 2 og 1/2 time hvis de er romtempererte og faktisk oppimot en time ekstra hvis de er kjøleskapskalde når du setter dem i ovnen. Ha gjerne grønnsaker som løk, purre, hvitløk og gulrot i formen, og gjerne 50 gram bacon pr. lår, noe som gir røykesmak.
Du kan både bruke en «tørr» krydderblanding, en såkallt rub eller en fuktig med Worcester sauce, Soyasaus og peppersauce som f.eks. tabasco eller Red Devil, bruk det du liker.
Bruk grillen de siste 5 minuttene så blir skinnet litt chrispy.